lauantai 1. heinäkuuta 2017

Neule: Sock of Ages



Löysin varastoja kolutessani kevättalvella 2012 aloittamani projektin. Valmiina oli yksi sukka ja hieman yli kärjen verran toista. Sukkkamalli on  A Tad Bit O' Plaid.



Sukka ja sotkusukka.


Keskenjäämisen syyt ovat nyt selvillä. Yksi niistä on yllä kuvassa näkyvä viiden langan lankasotku. Minulla on tainnut mennä hermo monella langalla työskentelyyn! Toinen syy on se, etten ole osannut päättää, haluanko näistä polvisukat vai en.


Aloitin neulomisen urheasti uudestaan! Nyt raitalankojen käsittelykin sujuu jo paremmin. Käytössä olevan langan pidän neuleen oikealla puolella ja loput neljä lankaa odottamassa vasemmalla.

Neljä lankaa vasemmalla, yksi oikealla.


Sukan teräosa ja kantapää tuli lopulta neulotuksi miltei yhden päivän aikana. Silmukoita on tosin kerroksella perin vähän, vain 56.

Polvisukat vai ei?
Kaikkia sukkamalleja ei ole tarkoitettu muunnettavaksi polvisukiksi. Olen aika varma, että tämä malli kuuluu niihin. Jälkikäteen virkattavat pystyraidat luultavasti tiivistävät neulosta sen verran, että pelkät pohjelisäykset eivät riittäisi muokkaamaan näistä polvipituisia. Varmemmaksi vakuudeksi päävärin lanka ei myöskään riitä niin pitkälle.

Mitä vielä pitää tehdä?
Nyt on jäljellä oikean sukanvarren tekeminen loppuun. Sen lisäksi vasemmasta sukasta on purettava ja tehtävä uudestaan kolme oikein - yksi nurin -joustinneule, koska se ei riitä pitämään sukkia ylhäällä. 

Toivottavasti jo tässä kuussa näemme nämä sukkakaunokaiset valmiina ja käytössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti